Merhamet(lütfen okuyalım)
2 posters
:: EDEBİYAT DÜNYASI :: Makaleler
1 sayfadaki 1 sayfası
Merhamet(lütfen okuyalım)
Rivayet edilir ki;
İsa (aleyhisselam) bir gün dışarı çıkar. Bir elinde bal, diğer elinde kül olduğu halde şeytana rastlar.
İsa (aleyhisselam) iblise sorar:
-“Ey (c.c.) ın düşmanı, bu bal ile külü ile ne yapıyorsun?”
Şeytan (Aleyhilla’net ) cevab verir:
-“Balı, giybet edenlerin dudaklarına sürerim taki giybet etmelerinde tat bulup ileri gitsinler, külü ise yetimlerin yüzüne serperim, ta ki herkes onlara öfkelensin.”
Resulullah (Sallu aleyhi ve selem) buyurmuştur ki;
-“Yetim dövüldüğü zaman, onun ağlamasından (c.c.) ın arşı titrer.
(c.c.) buyuruyor ki;
-“Ey Meleklerim, babasını toprakta kayıb ettiğim bu yetimi kim ağlattı?”
Resulullah (Sallu aleyhi ve selem) buyuruyor:
-“Kim ki, yemesinden, içmesinden yetime yedirir, içirirse, (c.c) ona CENNETİ VACİP KILAR.”
Revzat-ül Ulema’da şöyle zikredilir:
Bir gün Hazreti Ali (radiyu anhu- Kerremellahü vecheh) ağliyordu:
Kendisine:
-“Niçin ağliyorsun?”denildi.
Hazreti Ali (Keremelahü vecheh) şöyle cevab verdi:
-“Yedi günden beri bana misafir gelmedi. (c.c.) katında, itibarımın düşmüş olmasından korkuyorum.”
Resulullah (a.s.v.) buyuruyor ki;
-“ (c.c.) ın rızasını istiyerek kim bir aç’ı doyurursa O’na Cennet vacip olur. Kim ki, aç olan kimseden yemeği menederse, (c.c.) kıyamet günü ona rahmet etmez. onu cehennemde azablandırır.”
-“Cömert olan kimse, (c.c.) a yakındır. Cennete yakındır, İnsanlara yakındır, cehennemden uzaktır. Cimri olan kişi ise, (c.c.) tan uzaktır, cennetten uzaktır, insanlardan uzaktır, Cehenneme yakındır.”
Resulullah (a.s.v.) buyuruyor ki:
-“ (c.c.) katında, cömert olan cahil kişi, cimri olan ABİD’DEN DAHA SEVİMLİDİR.”
-“CÖMERTLİK, cennet ağaçlarından bir ağaçtır, onun dalları yeryüzüne uzanmıştır. Kim onun dallarından birine yapışırsa, o dal onu CENNETE GÖTÜRÜR.
Cabir (r.a.) rivayet edilmiştir ki; Resulullah (a.s.v.) soruldu:
-“Ey (c.c.) ın Resulu, amellerin hangisi daha efdaldır?”
Resulullah (a.s.v.) buyurdular:
-“Sabır ve cömertliktir.”
Kalblerin Keşfi (İmam-i Ğazali)
-u Teala hazretleri (c.c.) bizleri ve sizleri Yediklerinden, içtiklerinden yetime ikram eden CÖMERT kullarından eylesin. AMİN…..
İsa (aleyhisselam) bir gün dışarı çıkar. Bir elinde bal, diğer elinde kül olduğu halde şeytana rastlar.
İsa (aleyhisselam) iblise sorar:
-“Ey (c.c.) ın düşmanı, bu bal ile külü ile ne yapıyorsun?”
Şeytan (Aleyhilla’net ) cevab verir:
-“Balı, giybet edenlerin dudaklarına sürerim taki giybet etmelerinde tat bulup ileri gitsinler, külü ise yetimlerin yüzüne serperim, ta ki herkes onlara öfkelensin.”
Resulullah (Sallu aleyhi ve selem) buyurmuştur ki;
-“Yetim dövüldüğü zaman, onun ağlamasından (c.c.) ın arşı titrer.
(c.c.) buyuruyor ki;
-“Ey Meleklerim, babasını toprakta kayıb ettiğim bu yetimi kim ağlattı?”
Resulullah (Sallu aleyhi ve selem) buyuruyor:
-“Kim ki, yemesinden, içmesinden yetime yedirir, içirirse, (c.c) ona CENNETİ VACİP KILAR.”
Revzat-ül Ulema’da şöyle zikredilir:
Bir gün Hazreti Ali (radiyu anhu- Kerremellahü vecheh) ağliyordu:
Kendisine:
-“Niçin ağliyorsun?”denildi.
Hazreti Ali (Keremelahü vecheh) şöyle cevab verdi:
-“Yedi günden beri bana misafir gelmedi. (c.c.) katında, itibarımın düşmüş olmasından korkuyorum.”
-“ (c.c.) ın rızasını istiyerek kim bir aç’ı doyurursa O’na Cennet vacip olur. Kim ki, aç olan kimseden yemeği menederse, (c.c.) kıyamet günü ona rahmet etmez. onu cehennemde azablandırır.”
-“Cömert olan kimse, (c.c.) a yakındır. Cennete yakındır, İnsanlara yakındır, cehennemden uzaktır. Cimri olan kişi ise, (c.c.) tan uzaktır, cennetten uzaktır, insanlardan uzaktır, Cehenneme yakındır.”
Resulullah (a.s.v.) buyuruyor ki:
-“ (c.c.) katında, cömert olan cahil kişi, cimri olan ABİD’DEN DAHA SEVİMLİDİR.”
-“CÖMERTLİK, cennet ağaçlarından bir ağaçtır, onun dalları yeryüzüne uzanmıştır. Kim onun dallarından birine yapışırsa, o dal onu CENNETE GÖTÜRÜR.
Cabir (r.a.) rivayet edilmiştir ki; Resulullah (a.s.v.) soruldu:
-“Ey (c.c.) ın Resulu, amellerin hangisi daha efdaldır?”
Resulullah (a.s.v.) buyurdular:
-“Sabır ve cömertliktir.”
Kalblerin Keşfi (İmam-i Ğazali)
-u Teala hazretleri (c.c.) bizleri ve sizleri Yediklerinden, içtiklerinden yetime ikram eden CÖMERT kullarından eylesin. AMİN…..
güney- Mesaj Sayısı : 581
Rep :
Geri: Merhamet(lütfen okuyalım)
aminn..inşallah..
esratkea- Mesaj Sayısı : 153
Rep :
:: EDEBİYAT DÜNYASI :: Makaleler
1 sayfadaki 1 sayfası