Efendimizden(sav) İnci Tanesi Nüktelerr..
3 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
Efendimizden(sav) İnci Tanesi Nüktelerr..
Günün birinde Peygamberimiz, Hazreti Aişe validemize:
"Ben senin bana kırgın olup olmadığını anlarım" buyurdular.
Hazreti Aişe validemiz de: "Bunu nasıl anlarsın?" diye sordu.
Peygamber Efendimiz Sallallahü Aleyhi ve Sellem de nasıl anladığını şöyle ifade buyurdular: "Kırgın olmadığın zaman, Muhammed'in Rabbi hakkı için, kırgın olduğun zaman da, İbrahim'in Rabbi hakkı için, dersin."
Hazreti Aişe validemiz şöyle dediler:
"Doğru söylüyorsun. Ancak ben senin adını dilimden anmasam da, kalbimden anarım."
"Ben senin bana kırgın olup olmadığını anlarım" buyurdular.
Hazreti Aişe validemiz de: "Bunu nasıl anlarsın?" diye sordu.
Peygamber Efendimiz Sallallahü Aleyhi ve Sellem de nasıl anladığını şöyle ifade buyurdular: "Kırgın olmadığın zaman, Muhammed'in Rabbi hakkı için, kırgın olduğun zaman da, İbrahim'in Rabbi hakkı için, dersin."
Hazreti Aişe validemiz şöyle dediler:
"Doğru söylüyorsun. Ancak ben senin adını dilimden anmasam da, kalbimden anarım."
Geri: Efendimizden(sav) İnci Tanesi Nüktelerr..
Hz. Hasan rivayet ediyor:
Bir Gün Resûlallâha yaşlı bir kadın geldi ve:
"Ya resulallah, beni cennete koyması için Allah'a dua et" dedi. Peygamberimiz de :
"Ey falanın annesi, yaşlı kadınlar Cennete girmeyecek" buyurunca kadın ağlayarak oradan ayrıldı. Resulullah (a.s.m.) sözündeki inceliği şu açıklamasıyla daha da anlaşılır yaptılar:
"Ona haber verin, yaşlı kadınlar böyle yaşlı olarak Cennete girmeyecek, genç olarak otuz üç yaşında girecekler"
Bir Gün Resûlallâha yaşlı bir kadın geldi ve:
"Ya resulallah, beni cennete koyması için Allah'a dua et" dedi. Peygamberimiz de :
"Ey falanın annesi, yaşlı kadınlar Cennete girmeyecek" buyurunca kadın ağlayarak oradan ayrıldı. Resulullah (a.s.m.) sözündeki inceliği şu açıklamasıyla daha da anlaşılır yaptılar:
"Ona haber verin, yaşlı kadınlar böyle yaşlı olarak Cennete girmeyecek, genç olarak otuz üç yaşında girecekler"
ALLAH cc razı olsun abimm
EN''AM32- Mesaj Sayısı : 29
Rep :
Rabbim razi olsun abi
malatyali- Mesaj Sayısı : 103
Rep :
1 sayfadaki 1 sayfası